Schumann Horsecare

Hestekiropraktor kan forebygge og behandle skader

Viser din hest modvilje mod at få sadel på? Har den pludselig ændret adfærd? Hos Schumann Horsecare Aps kan jeg hjælpe dig med at sikre din hests velbefindende. Jeg er uddannet dyrlæge og hestekiropraktor, og jeg driver en specialiseret hestepraksis, hvor mit fokus ligger på hestens velfærd. Jeg har min praksis i Odense, men jeg tilser også gerne din hest, hvis du bor i områderne omkring Nyborg og Svendborg. Jeg er certificeret IVCA- og IAVC hestekiropraktor.

Problemer som en hestekiropraktor kan afhjælpe

Heste reagerer meget forskelligt, hvis de har ondt eller føler ubehag, og de kan udvise mange forskellige symptomer. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på, om din hest ændrer adfærd, da det kan være tegn på fysiske problemer, som en hestekiropraktor kan behandle.

Det kan være, at din hest udviser symptomer som for eksempel:

  • Ændret benstilling
  • Skævhed i hoften
  • Uens slitage af sko/hove
  • Modvilje mod at få sadel på
  • Smider rytteren af under ridning
  • Genoptræningsforløb til heste og hunde
  • Specialiseret heste- og hundepraksis med fokus på dyrets velfærd
  • Certificeret sadeltilpasser

Behandling af heste med ændret adfærd

Når jeg som hestekiropraktor tilser en hest, foretager jeg altid en helhedsvurdering, før jeg påbegynder en behandling. Med den manuelle terapi løsner jeg op i de låste led, således at hesten får mulighed for at bevæge sig smertefrit igen. Ofte er det dog nødvendigt for mig som hestekiropraktor at udelukke halthed relateret til benene, inden en plan for kiropraktiske behandlinger lægges. Det gør jeg ved hjælp af en halthedsundersøgelse af hesten, eventuelt med bøjeprøver.

Det er vigtigt at have in mente, at heste fra naturens side ikke er skabt til at bære mennesker på ryggen, hvorfor jeg som hestekiropraktor altid fokuserer på hestens bevægelighed og trivsel med udgangspunkt i din brug af hesten.

Min behandling som hestekiropraktor består af en manuel behandling af de skadede områder kombineret med hestemassage for at kunne kortlægge den videre træning og styrkelse af hesten i forbindelse med dens brug og ridning. Det er ofte nødvendigt at lave lidt ændringer i hestens træning.

Kontakt mig og få en fast aftale

Det er som med alle andre ting bedre at forebygge end at behandle, hvorfor jeg som hestekiropraktor tilbyder faste aftaler, hvor jeg kommer ud og tilser hesten med jævne mellemrum for at forebygge eventuelt begyndende problemer.

Det er en løsning, som er perfekt til konkurrenceryttere, men hobbyryttere kan også med fordel benytte tilbuddet om jævnligt at blive tilset af en hestekiropraktor for at sikre trivsel og sundhed for hesten.

Vil du gerne vide mere om mine behandlinger som hestekiropraktor, kan du kontakte mig på telefon (+45) 21 49 19 56 eller sende mig en e-mail på schumannhorsecare@hotmail.dk.

(+45) 21 49 19 56
schumannhorsecare@hotmail.dk